kuva: Sinikka Isoniemi

esityksestä CHE – hän elää!? kuva: Sinikka Isoniemi

Teatteri Vanha Juko oli Vuoden vasemmistolainen kulttuuriteko

Vasemmistotaiteilijat ja -kulttuurityöntekijät toimintaryhmä VATAK on myöntänyt Vuoden vasemmistolaisen kulttuuriteko-palkinnon lahtelaiselle Teatteri Vanhalle Jukolle sinnikkäästä ja peräksiantamattomasta työstä paremman taiteen ja yhteiskunnan puolesta. Palkintoa ei myönnetty yksittäisestä teosta vaan siitä pitkäjänteisestä työstä, jota Teatteri Vanha Juko on harjoittanut jo 17 vuoden ajan uimalla vastavirtaan kantaaottavalla taiteellaan ja toiminnallaan.

Vanha Juko tekee jatkuvaa myyräntyötä paremman Lahden puolesta järjestäen viikoittaisia klubeja ja keskustelutilaisuuksia ja toimivalla julkisena olohuoneena kaupunkilaisille. Vanha Juko tunnetaan myös useista menestysnäytelmistä, mm. Kahdeksan surmanluotia on nähty teattereissa ympäri Suomea. Teatteri onkin onnistunut luomaan laajan yleisön myös kotikaupunkinsa ulkopuolella. Yhteiskunnallisuus ja eettisyys ovat pitkään muodostaneet Vanhan Jukon selkärangan ja muodostavat jatkossakin, lupaa teatterin taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen.

Vuoden vasemmistolainen kulttuuritekopalkinto jaetaan kolmatta kertaa. Aiemmat palkinnot on myönnetty artisti Karri “Paleface” Miettuselle ja Eduskunta – satiiri vaurauden uusjaosta-teatteriesitykselle. Palkinnonsaaja valitaan jäsenäänestyksellä ja ehdokasasettelu on avoin.

Taiteilija Janne Virkkusen lahjoittama kiertopalkinto “Tyytyväisyys on intohimon kuolema” ojennetaan Teatteri Vanhalle Jukolle torstaina 31.1.2013 klo 15 Antikvariaatti Sofiassa, Vuorikatu 5, Helsinki. Tilaisuus on kaikille avoin.

Teatteri Vanha Juko: http://www.vanhajuko.fi

Lisätiedot: Jan Liesaho, VATAK:n tiedottaja, 050-3210223, Liesaho@nic.fi

 

Tyytyväinen voittaja, Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen taiteilija Janne Virkkusen palkinnon kanssa.

Palkinnon jako Antikvariaatti Sofiassa.

Palkinnon jako Antikvariaatti Sofiassa.