Vasemmistotaiteilijat ja -kulttuurityöntekijät – toimintaryhmän (Vatak) elävöittää vasemmiston ajattelua ja toimintaa.

Vatak-toimintaryhmän perustava tapahtuma järjestetään tiistaina 19. tammikuuta klo 17 alkaen ravintola Bellyssä Helsingissä. Avoimeen tilaisuuteen toivotetaan tervetulleiksi kaikki vasemmistoa symppaavat taide- ja kulttuurikentän toimijat, sekä lehdistö.

Vasemmistotaiteilijat ja -kulttuurityöntekijät toimintaryhmä (Vatak) uskoo, että taiteella tulee olla keskeinen asema yhteiskunnassa, ja että taide ja politiikka voivat toimia hedelmällisessä vuorovaikutuksessa. Luotamme siihen, että vasemmistolainen taide on avain vasemmiston uudistumiseen ja sen fundamenttien uudelleenarvioimiseen. Vatak vastaa tähän haasteeseen muodostamalla nopealiikkeisen avoimen toimintaryhmän, joka koostuu eri alojen taiteilijoista, taideopiskelijoista ja kulttuurialalla työskentelevistä vasemmistolaisista.

Vatak mieltää itsensä vasemmistolaiseksi käsitteen laajassa merkityksessä. Pyrkimys on tuottaa uusia poliittisia aloitteita ja näkökulmia poliittiseen keskusteluun ja ennakoida yhteiskunnallista kehitystä. Edellytämme, että politiikan toiminta- ja ajatteluhorisontin tulee ulottua päivänpoliittisia rutiineja pidemmälle. Toimintaryhmä on poliittisesti itsenäinen ja riippumaton, mutta asiantuntija-asemansa johdosta sillä on oikeus tehdä aloitteita Vasemmistoliiton puoluejohdolle. Toimintaryhmä haluaa olla osaltaan mukana uudistamassa Vasemmistoliittoa ja koko puoluekenttää.

Vasemmistotaiteilijat ja -kulttuurityöntekijät toimintaryhmä (Vatak) perustetaan tiistaina 19.1.2010 avoimella tapahtumalla. Tilaisuus on avoin kaikille toimintaryhmästä kiinnostuneille, niin toimijoille kuin lehdistöllekin. Tilaisuus alkaa klo 17 aloitteen esittelyllä, jota seuraa taidepoliittinen keskustelu otsikolla Taide vs. politiikka – kuka tarvitsee ketä?  Keskusteluun osallistuvat mm. Esa Kirkkopelto, Anna Laine, Kjell Westö, Teemu Mäki, Piia Rantala, Olavi Uusivirta, Aleksi Bardy sekä Johanna Rojola. Keskustelua johtaa toimittaja Silvia Modig. Tapahtuma on maksuton (narikka 2€).

Keskustelun päätyttyä ilta jatkuu vapaamuotoisesti elävän musiikin, lavaohjelman, puheiden, DJ:n ja ylläreiden merkeissä klo 23 asti. Lava ja mikrofoni ovat vapaat koko illan, lyhyet ohjelmanumerot ja puheet ovat erittäin tervetulleita. Myös iltatapahtuma on avoin ja maksuton (narikka 2€). Tapahtumapaikka on Ravintola Belly, Uudenmaankatu 16, Helsinki.

Tapahtuman koollekutsujat:

Esa Kirkkopelto, teatteriohjaaja ja dramaturgi
Johanna Rojola, sarjakuvataiteilija
Teemu Mäki, taiteilija ja kuvataiteen professori
Piia Rantala, Espoon kaupungin vapaan sivistystyön johtaja
Olavi Uusivirta, näyttelijä ja muusikko
Jan Liesaho, teatterituottaja
Silvia Modig, toimittaja
Aleksi Bardy, elokuvatuottaja ja käsikirjoittaja

Lisätietoja antaa toimintaryhmän tiedottaja Jan Liesaho: p.  09-464 505 (ma-pe klo 10-16), liesaho (at) gmail.com.

Löydät meidät myös Facebookista.

Mainokset